Descargar o ver online 4:3 – Federica Montseny i Mañé – 26-01-1995

| Federica Montseny i Mañé – 26-01-1995. 4:3.
Parla: Agustí Chalaux. Procedència: Escola Finaly. Data d’emissió: 26 de gener del 1995. Lloc: Can Bardina, soterrani del Cafè Glacier, de la Plaça Reial de Barcelona. Durada: 1 hora, 26 minuts i 2 segons. Data de publicació: 27 de novembre del 2015. Idioma: català.
Filmació: Miquel Chicano i Colodrero, membre de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs.

El pensador llibertari Agustí Chalaux (1911-2006) exposa que les assemblees són útils per debatre les lleis i els pressupostos amb la participació de totes les parts implicades. Però en situacions d’emergència, cal una persona responsable que prengui decisions per un temps relativament breu, màxim de sis mesos, després del qual aquesta persona responsable ha de ser jutjada, per una justícia veritablement independent. Per aquesta figura política, ell recupera el nom de dictadura, propi de l’antiga república romana, distingint-la de la tirania i del despotisme, com fou el règim d’en Franco.

En aquesta exposició, Chalaux critica com els dirigents de la FAI-CNT, que l’Agustí coneixia personalment, van desaprofitar l’ocasió de reconduir amb èxit els esdeveniments crítics que seguiren al juliol de 1936.

Enllaços relacionats:

Fuente / SourceDescargasfacil.es – Tu web para descargar todo lo que quieras fácilmente !

Download 4:3 – Federica Montseny i Mañé – 26-01-1995

Publicado en Programas TV.